ALLMÄNT OCH VÅRA VILLKOR

ALLMÄNT OCH VÅRA VILLKOR

ALLMÄNT OCH VÅRA VILLKOR

Om oss

Matfram.se är en bifirma till Foodline Nord. I nedan

• Matfram är ett företag som säljer varor och matvaror via en web-shop. För att handla hos oss måste du vara minst 18 år. Har du frågor eller funderingar om oss så är du alltid mycket välkommen att ta kontakt oss på info@matfram.se

Beställningar
Din beställning gör du via vår hemsida Matfram.se Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss via epost på info@matfram.se

När du genomför en beställning innebär det att du godkänner våra villkor och att vi får registrera ditt personnummer och/eller organisationsnummer i våra system. (Mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter finner du längre ned på denna sida under Integritets & Cookie policy). Ett avtal om köp skapas när vi har bekräftat beställningen och en bekräftelse skickas ut till den mailadress du registrerat med oss. Vi reserverar oss rätten att justera en beställning efter att ett mailutskick med bekräftelse skickats om beställningen av någon anledning inte kan genomföras eller levereras.

Priser
Våra priser ges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. De produkter som presenteras i vår webb-shop kan inte garanteras att vara deras yttre avbildning. MATFRAM.SE förbehåller sig för fel som kan uppstå på hemsidan så som pris och produktinformation eller annan presenterad information, och kommer att redigera detta i efterhand. Vi förbehåller oss rätten att göra prisjusteringar, lager differenser, ändringar för tekniska svårigheter, ändringar på hemsidan, och även typografiska fel på vår hemsida och i annonser/utskick av något slag. Vi ger oss rätten att kunna annullera en order som är felaktig enligt ovanstående eller andra orsaker.

Betalningsmetoder
Betalning gör du med vår partner Klarna enligt följande alternativ:
Faktura (14 dagar), Direktbetalning, Delbetalning, och Kortbetalning.  
För mer information om betalning och Klarnas villkor klicka här. Genom att slutföra köpet så accepterar du våra villkor och Klarnas villkor. MATFRAM.SE förbehåller sig rätten att genomföra en kreditkontroll för att kunna genomföra en kredit-order eller via swish .

Leverans- metoder & villkor

Leverans av dina varor sker till den adress som du har angivit vid registrering. Det är du som kund som är ansvarig för att hålla dina uppgifter uppdaterade och därmed ge oss möjlighet att leverera till rätt adress.

Vid mottagande av din leverans kan du komma att behöva signera att du mottagit dina varor. När vi lämnar varor utanför din dörr fotograferar vi dessa.

Om du inte kan ta emot dina varor vid hemleverans gör transportören en bedömning om varorna kan lämnas. Under förutsättning att transportören kommer fram till din ytterdörr lämnas varorna utanför dörren. När varorna har lämnats övergår ansvaret för varorna till dig. Om en port eller grind hindrar oss från att nå fram till din dörr lämnas varorna inte kvar. Åldersbegränsade varor som kräver legitimationskontroll lämnas aldrig kvar och dessa varor plockas tillbaka till vårt lager. När vi plockar tillbaka åldersvaror krediteras dessa.
Så funkar hemleverans av mat från MatFRAM

Att handla på MatFram.se är båda snabbt och enkelt! Börja med att skapa ett konto och logga in. I vår huvudmeny kan du sedan navigera dig fram bland våra kategorier med över 1000 varor! Du kan även använda sökfältet för att söka efter specifika produkter. Använd för att lägga respektive vara i din varukorg+-.  granska din order innan du slutför beställningen. Du betalar din order på hemsidan med det betalmedel du väljer (kort, faktura via klarna , swish, presentkort) under fliken betalningsalternativ.

Vad kostar hemleverans av mat och matkassar?

För privatpersoner är leveransen alltid kostnadsfri vid köp över 999 kr. 

I vanliga fall tillkommer en expeditionsavgift på 100 kr vid köp under 999 kr. 

Färsk mat hela vägen hem (och in i kylskåpet!)

När du slutfört din beställning packas respektive vara ner i papperskassar eller fryspåsar i sin rätta miljö, allt för att hålla en obruten kyl- och fryskedja. Färdiga kassar packas sedan in i lastbilen, frysvaror i frysboxen och kylvaror i det kylskåpskalla förvaringsutrymmet

Vad roligt att du vill beställa av oss! 

Vi levererar till Göteborg stad, Kungälv,Mölndal,Partille 
Vi levererar mat månadag till lördag
Obs :Vi har inte levererar på sondag
Om du beställa idag få din beställning
Nästa dag men om du bestäla på lördag få den beställning på måndag

beställning kan chauffören komma att utföra ålderskontroll, om leveransen innehåller alkoholhaltig dryck och/eller receptfria läkemedel.

Ångerrätt

Vi följer Distansavtalslagen enligt Konsumentverkets rekommendationer. Enligt distansavtalslagen har du rätt att returnera beställda felfria varor förutsatt att varan är oanvänd och oskadad. Meddelande om detta måste du lämna så snart som möjligt, men senast inom 14 dagar från det att varan mottagits. Varorna måste vara oanvända och oskadade, annars kan det göras prisavdrag på varans värdeminskning. Observera att matvaror är undantag och att ångerrätten inte gäller för dessa produkter.
OBS (Ångerrätt i 14 dagar, gäller ej färskvaror.)
Observera även att om du returnerar en vara så drar vi en kostnad på 75 sek.

För återbetalning behöver du ange följande information:

Ditt ordernummer,

Ditt plusgiro, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer,

Ditt namn, adress och telefonnummer; och

Antal varor och produktnamn som du vill returnera. 

Har du frågor så är du välkommen att kontakta vår kundservice på info@matfram.se

Matfram kommer att kontrollera att returen är inom de stadgar som är tillåtna och att ångerfristen inte löpt ut innan varorna skickas tillbaka. Kunden står för returkostnaden och har ansvar för varorna tills det att de tillhandahållits av oss. 

Reklamation
Om du kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten skickar vi en ny produkt. För mer information om detta så kontakta vår kundtjänst för ytterligare instruktioner.

Återbetalning
För att flytta fram förfallodatum och du inte har betalat din faktura så är det du som är ansvarig för att detta görs. För hjälp med detta så kontakta Klarna på klarna.se eller via telefon 08-120 120 10. Vi återbetalar hela köpesumman inklusive fraktkostnad efter att vi har kontrollerat returnerad vara.  Returfrakten står du som kund för. Vi betalar tillbaka summan inom 30 dagar, i enlighet med Distansavtalslagen.

Tvist
Skulle en eventuell tvist uppstå så löser du och vi den i första hand med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning som du finner på: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

INTEGRITETS-POLICY
Vi värnar om dig som kund och din integritet och följer tillämplig lagstiftning som syftar till att skydda dig som privatperson (General Data Protection Regulation- GDPR). Denna Foodline Nord AB(MATFRAM,) integritetspolicy beskriver hur , Org Nr:559254-0909 , med adress Ingegatan11 44237 Kungälv behandlar dina personuppgifter när du använder våra webplatser.559254-0909

Behandling av personuppgifter
Vi följer Personuppgiftslagen (PUL) och vill informera dig om att när du registrerar dig som kund och godkänner en beställning så lagrar vi dina uppgifter i våra system för att på bästa sätt kunna erbjuda vår service.

Dina rättigheter om du vill ta del av dina personuppgifter
Som kund har du rätt att kunna kräva att se den information vi registrerat om dig i våra system. Om du vill ta del av dina personuppgifter eller få dem raderade ber vi dig kontakta oss skriftligen. Vi kommer att be dig om en identifikation, såsom pass eller annan ID-handling, för att säkerställa att vi ger informationen till rätt person.

Hur länge vi behåller dina personuppgifter
Vi lagrar dina personuppgifter så länge som de behövs för att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig, dock längst fem (5) år från ditt senaste inköp.

 Om du mot förmodan anser att den information som registrerats är ofullkomlig/oväsentlig kan du begära en korrigering eller borttagning ur våra system. Du kan alltid kontakta vår kundservice för hjälp. 

Användning
Informationen som du ger används av MATFRAM och våra partners för att kunna genomföra betalningstransaktioner, leveranser och relaterad service. MATFRAM använder din kundinformation för att kunna fullfölja beställningar, göra utskick om produkter, kampanjer och erbjudanden. Vi reserverar oss rätten att kunna upphäva beställningar som innehåller felaktiga personuppgifter och/eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Har du angivit ett mobiltelefonnummer kan detta komma att användas för SMS-aviseringar av leverans eller övrig kommunikation som rör din beställning. 

Cookie-policy
Denna cookiepolicy beskriver hur FOODLINE NORD AB (MATFRAM)Org Nr:559254-0909 med adress Ingegatan11 44237 Kungälv använder oss av cookies på vår hemsida.

Det kan hända att vi emellanåt behöver uppdatera eller ändra denna policy. Vi hoppas att den besvarar dina frågor kring vår användning av cookies. Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

FOODLINE NORD AB (MATFRAM) använder ”cookies” på sina webbplatser.
Detta görs i syfte att underlätta användningen, förbättra marknadsföringen och nyttjandet av MATFRAM webbplatser.
Du samtycker till att MATFRAM använder cookies i enlighet med denna Cookie Policy genom att du fortsätter att använda webbplatsen och ha webbläsaren inställd på att tillåta cookies.
En cookie är en datafil som hjälper till att känna igen vilken typ av innehåll och vilka sidor som besökts på en webbplats. Matfram använder både permanenta cookies och session cookies, och kan även använda tredjeparts cookies.
Om du inte vill tillåta cookies, kan du ändra inställningarna i din webbläsare så att cookies inte accepteras. Om du inte accepterar cookies kan webbplatsens funktionalitet påverkas. Om mer information om vilka cookies vi använder önskas så kan du kontakta oss på ingegatan11 44237 Kungälv